Zwembad lekdetectie

Opzoeken van een lekkage aan uw zwembad met de meest moderne zwembad lekdetectie techniek zonder hak en breekwerk ! D&W Techniek zwembaden is het enigste lekdetectie bedrijf in Nederland met meer dan 19 jaar vakkennis op het gebied van zwembadtechniek met eigen duikservice en wij vinden de oorzaak van de zwembadlekkage in 95% van de gevallen binnen 2 uur !  En vinden wij de oorzaak van uw zwembadlekkage niet dan betaald u ook niets ! 100% Gegarandeerd !

Symptomen van een zwembadlekkage;

 • Het waterniveau zakt zichtbaar na het uitzetten van de automatische niveau regeling.
 • Meer verbruik van chemicaliën om het water helder en in goede conditie te houden.
 • Hoge water, gas, elektra en chemicaliën rekening.

Bespaar op water en nog veel meer…

Een lekkage aan uw zwembad kan u ongemerkt veel water kosten. Maar het kost u niet alleen veel water maar ook gas, elektra en chloor ! Het water dat weglekt uit uw zwembad wordt weer aangevuld met koud water dit koude water moet weer opgewarmd, gefilterd en behandeld worden met chemicaliën zoals chloor.

Heeft u een van bovenstaande symptomen en een hoge energie rekening neem dan contact met ons op. Voorkom het risico op hoge herstelkosten en wacht niet te lang met het opzoeken van de zwembadlekkage ! De lekkage kan namelijk ook schade aanrichten aan de zwembad constructie en leidingwerk als gevolg van verzakkingen. Ook de pomp-filterinstallatie kan schade oplopen door het drooglopen van de filterpomp en verwarming.

Hoe kan u zelf controleren of u een zwembadlekkage heeft;

Vul het zwembad naar de normale hoogte en zet de watertoevoer  / niveau-regeling naar het zwembad uit en plak een stukje tape ter hoogte van de waterlijn als ijkpunt en meet het verschil tussen de tape en de waterlijn na 24 uur.

Wat kan u van ons verwachten;

 • Wij hebben meer dan 19  jaar vakkennis op het gebied van zwembadtechniek en zwembadonderhoud.
 • Wij gaan met uiterste zorg en vakmanschap met uw zwembad,  filterinstallatie en eigendommen om.
 • Wij komen voorrijden met een volledig uitgeruste bus met de meest moderne lekdetectie en duikapparatuur.
 • Dankzij onze moderne lekdetectie en duikapparatuur hoeft het zwembad niet leeg en kan het gewoon in bedrijf blijven.
 • Wij zoeken lekkages op zonder sloop, hak, boor, graaf en grondwerk, 100% gegarandeerd !
 • Wij kunnen nood reparaties maken ( ook onder water )(*)
 • U ontvangt binnen 24 uur een uitgebreid lekdetectie rapport inclusief foto’s / video’s.

Onze werkwijze;

Na een gesprek met u ( of uw zwembad onderhouds bedrijf ), waarbij wij zoveel mogelijk technische informatie proberen te verzamelen over uw zwembad, controleren wij eerst uw zwembad pomp/filter-installatie. In sommige gevallen zit de lekkage in het pomp/filter systeem en niet in het zwembad. Kunnen wij daar geen bijzonderheden ontdekken gaan wij over tot de lek-analyse en vervolgens de lekdetectie technieken.

Onze lekdetectie technieken; ( meer informatie op onze pagina lekdetectie technieken )

 • Hydrofoon.
 • Leaktracking.
 • Vacuüm techniek.
 • Lek-analyse computer.
 • Optische vochtmeter met thermische camera.
 • Kleurvloeistof test met een milieu vriendelijke kleurvloeistof.
 • Drukmetingen op het leidingwerk waarbij wij de lekkage ook kunnen lokaliseren onder een ( betonnen ) terras.
 • Video/TV leiding inspectie met mogelijkheid voor het maken van foto en video en het lokaliseren van de zwembadleidingen op de exacte plaats en diepte.

Duikservice;

Bij ons bezoek hebben wij altijd gespecialiseerde duikuitrustingen bij ons mocht de lekkage vanaf de kant niet te bereiken zijn. Het zwembad hoeft dus nooit leeg gemaakt te worden.

Lekdetectie rapport voor de verzekering;

In veel gevallen valt het detecteren van de lekkage en het herstellen daarvan onder de dekking van uw opstalverzekering. Van onze bevindingen ontvangt u binnen 24 uur een uitgebreid rapport met foto’s en video’s van de lekkage met een advies voor herstel van de lekkage die u weer kan doorsturen naar uw verzekering.

No cure no pay;

Onze lekdetectie diensten bieden wij aan volgens het “no cure no pay” principe. Vinden wij de oorzaak van  uw zwembadlekkage niet dan betaald u ook niets. (**)

Onze klanten;

Wij verzorgen onze lekdetectie diensten voor particuliere klanten,  zwembadbouwers, expertisebureau’s en rechtsbijstand/verzekerings maatschappijen.

U bent zwembadbouwer;

Een zwembad lekkage bij een van uw klanten ? Vraag ons naar de mogelijkheden wij helpen u graag !

Referenties;

Voor referenties zouden wij u graag willen verwijzen naar onze pagina referenties.

Werkgebied;

Zwembad lekdetectie doen wij door heel Nederland.

Social media;

Regelmatig plaatsen wij een bericht op onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagina van uitgevoerde lekdetecties.

Prijsinformatie;

Meer informatie en een prijslijst kan u opvragen via ons mail adres, denwtechniek@me.com

Heeft u een zwembadlekkage en zou u graag gebruik willen maken van onze zwembad lekdetectie diensten ? Neem dan gerust contact met ons op. D&W Techniek is een service gericht bedrijf waarbij garantie en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

 

 Zwembad lekdetectie, hydrofoon. Zwembad lekdetectie, lek analyse. Zwembad lekdetectie, lek-analyse. Zwembad lekdetectie, drukmeting op leidingen. Zwembad lekdetectie, TV/Video inspectie Zwembad lekdetectie, TV/Video inspectie. Zwembad lekdetectie onderwater Zwembad lekdetectie met kleurvloeistof

 

(*) Onze prioriteit is het vinden van de lekkage  voor het maken van een (nood) reparatie zijn wij afhankelijk van een aantal factoren; De temperatuur van het water, bereikbaarheid,  grote van de lekkage en het type zwembad/materiaal.

(**) U komt in aanmerking voor onze “no cure no pay” regeling als het waterniveau in het zwembad minimaal  5 mm per 24 uur zakt voor een zwembad met een afdekking. Voor een zwembad zonder afdekking wordt deze vermeerdert met het verdamping verlies berekent volgens de Anderson verdamping index. D&W Techniek heeft een calculatie programma om het verdamping verlies van dat moment te kunnen berekenen.

Voorbeeld; Een zwembad met een watertemperatuur van 15 ºC bij een dauwpunt van 8ºC, wind snelheid van 16 km p/u en een luchtdruk van 1015 millibar = een verdamping verlies van 1,5 mm per 24 uur + 5 mm = een totaal minimaal verlies van 6,5 mm per 24 uur.

Lekanalyse; Wij maken een lek-analyse die het exacte waterverlies meet, is het gemeten waterverlies lager dan de uitkomst van het minimaal berekende verlies kunnen wij de lekdetectie niet aanbieden op basis van “no cure no pay”.

Meten is weten; Hoe kan u zelf controleren wat het waterverlies is; Vul het zwembad naar de normale hoogte en zet de watertoevoer  / niveau-regeling naar het zwembad uit en plak een stukje tape ter hoogte van de waterlijn als ijkpunt en meet het verschil tussen de tape en de waterlijn na 24 uur.