Lekdetectie technieken

Door gebruik te maken van de meest moderne zwembad lekdetectie technieken, en 20 jaar zwembadtechniek ervaring, zijn wij in staat  zwembadlekkages te vinden zonder hak en breekwerk en kunnen wij de exacte lokatie van de lekkage aanwijzen . Het zwembad hoeft nooit leeggemaakt te worden en kan na ons bezoek weer direct in gebruik genomen worden.

Onze lekdetectie technieken;

  • Hydrofoon.

Een lekkage maakt geluid door gebruik te maken van een hydrofoon, en verschillende microfoons, is het mogelijk het “lek geluid”te kunnen waarnemen in het zwembad, in de skimmers, in het leidingwerk en leidingwerk onder het terras.

Zwembad lekdetectie

  • Leaktracking.

Door het creëren van een spanningsveld op het water is het mogelijk de kleinste lekkages te lokaliseren in een zwembadfolie door te zoeken naar de aarde.

Zwembad lekdetectie

  • Vacuüm techniek.

Door gebruik te maken van een gespecialiseerde “koepel” is het mogelijk een vacuüm te realiseren. Behoud de koepel zijn vacuüm dan bevind de lekkage zich onder de “koepel”

Zwembad lekdetectie

  • Lek-analyse computer.

De lek-analyse computer berekend tot op 0,0025 cm nauwkeurig het lek verlies van het zwembad zodat duidelijk wordt hoeveel water er exact weglekt uit het zwembad.

Lekdetectie, lek-analyse Zwembad lekdetectie

  • Optische vochtmeter met thermische camera.

Met behulp van een optische vochtmeter is het mogelijk kleine leksporen en koudebruggen  zichtbaar te maken. Op deze manier kunnen wij uitsluiten of het vocht van het zwembad afkomt of door een andere oorzaak veroorzaakt wordt.

Zwembad lekdetectie, zwembadlekkage

  • Kleurvloeistof test met een milieu vriendelijke kleurvloeistof.

Met behulp van een kleurvloeistof is het mogelijk de kleinste lekkages te kunnen lokaliseren. De kleurvloeistof trekt in de lekkage en wijst op die manier de exacte lokatie van de zwembadlekkage aan.

Zwembad lekdetectie met kleurvloeistof

  • Drukmetingen op het leidingwerk.

Door het leidingwerk op druk te zetten is het mogelijk het leidingwerk te testen op waterdichtheid. Met behulp van gespecialiseerde ballon pluggen wordt het leidingwerk afgedicht en op druk gezet. Valt de druk weg dan is er een lekkage. Met behulp van een bodem-microfoon is het vervolgens mogelijk de exacte lokatie te bepalen waar het leidingwerk lekt.

Zwembad lekdetectie drukmeting op leidingen

  • Video/TV leiding inspectie camera.

Met behulp van een leiding inspectie camera is het mogelijk de zwembadleidingen van binnen te inspecteren en te lokaliseren. Wij maken gebruik van een 15mm en een 26mm camera en beide camera’s hebben een traceerbare camerakop waardoor het lokaliseren van de camerakop tot op de cm nauwkeurig mogelijk is.

Zwembad lekdetectie TV/Video inspectie

  • Duikservice en onderwater werkzaamheden.

Wij zijn in het bezit van gespecialiseerde duikuitrustingen, er is dus geen zwembadlekkage waar wij niet bij kunnen komen.

Zwembad lekdetectie TV/Video inspectie Zwembad lekdetectie onderwater

Social media;

Regelmatig plaatsen wij een bericht op onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagina van uitgevoerde lekdetecties.

Prijsinformatie;

Voor prijsinformatie verwijzen wij u graag naar het contact formulier op onze  contact pagina.

Opdracht geven voor een zwembad lekdetectie;

Voor het geven van een opdracht voor een zwembad lekdetectie verwijzen wij u graag naar het opdracht formulier.

Heeft u een zwembadlekkage en zou u graag gebruik willen maken van onze zwembad lekdetectie diensten ? Neem dan gerust contact met ons op. D&W Techniek is een service gericht bedrijf waarbij garantie en kwaliteit hoog in het vaandel staan.